kezdőoldalrólunkGörögszénárólFelhasználásTermékeinkRendelésKapcsolat
     
 

 

Bemutatkozás:


A cégünk alapítója Prof. Dr. habil. DDr. h. c. Makai Sándor tanszékvezető egyetemi tanár  NYME Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kar  Gyógynövénytermesztési Tanszék alapítója és vezetője Mosonmagyaróváron. 1980 óta foglalkozik a görögszéna (Trigonella foenum-graecum L.) magyarországi honosításával, nemesítésével, termesztéstechnológiájának kidolgozásával, gyógyászati- és betegségmegelőzési tulajdonságainak meghatározásával. Professzor úr hitvallása, hogy mint minden gyógynövény - így a görögszéna gyógyászati értékét is - kémiai összetétele, azoknak a szervezetben lejátszódó fiziológiai folyamatokra gyakorolt hatása határozza meg.
Hosszas, kitartó munka eredményeként, saját – és nemzetközi tudományos szakirodalmakra hivatkozva, sokszor nem kevés ellenállásba ütközve, sikerült elérnie, hogy az akkor még szerkesztés alatt levő VIII. Magyar Gyógyszerkönybe (Ph. Hg. VIII.), a görögszénamagot (Trigonellae foenugraeci semen), mint tradicionális gyógynövényt elismerjék és felvegyék a gyógyszerkönyv gyógynövényei közé.
Kutatómunkája során, fiával Makai Péter Sándorral közösen, olyan fajtákat, fajtajelölteket nemesítettek, melyek alkalmazkodnak, a magyarországi klimatikus viszonyokhoz, kiváló, a betegségek megelőzésében, az egészségünk fenntartásában fontos szerepet játszó, biológiailag aktív- kémiai összetevőket tartalmaznak.

 

A görögszéna gyógyászati értékét meghatározó kutatásokba, általa szervezett nemzetközi kutatócsoportok, elismert külföldi egyetemek és kutatóintézetek kapcsolódtak be. A teljesség igénye nélkül szeretnénk megemlíteni a Kijevi Taras Shevchenko Egyetem Biológiai-és biokémiai Fakultását, ahol a görögszénamag gyomor-és bélrendszeri megbetegedések megelőzését célzó kutatásokat folytatják, az Örmény Orvostudományi Egyetem kutatócsoportját, ahol a szív-és érrendszeri megbetegedések megelőzésére folynak vizsgálatok, az Örmény EXLAB kutató csoport a természetes szteroidok (növényi ösztrogének) kémiai meghatározását világszínvonalú műszerekkel, úgynevezett „szabadgyök megkötő képességét” vizsgálják kiváló eredménnyel, az Ukrán Tudományos Akadémia R. E. Kavetsky Kísérleti Patológiai, Onkológiai – és Radiobiológiai Intézet kutatócsoportját, ahol a görögszénamag különböző rákos megbetegedések megelőzésének lehetőségét vizsgálják, a Belarusz Tudományos Akadémia Központi Botanikus Kert Biológiai – és Biotechnológiai Intézetét, a Belarusz Állami Egyetem Biokémiai Fakultását, ahol a görögszéna különböző kémiai összetevőinek meghatározását, ezeknek funkcionális élelmiszerekben történő felhasználását vizsgálják közös kutatási programok keretében.
Közös kutatómunkájuk eredményét számos magyar- és idegen nyelven megjelent tudományos publikáció, könyv-részlet, Nemzetközi Tudományos Konferenciákon tartott előadás, élő szabadalom fémjelzi, melyek egyúttal termékeink szellemi tulajdonának védelmét is szolgálják.

 Joggal lehetünk büszkék arra, hogy Magyarországon, nincs még egy olyan szakember, tudós, aki többet tudna erről a növényről, jobban ismerné annak az emberi szervezetre gyakorolt pozitív hatását. Ezt bizonyítják a fent felsoroltakon kívül, az interneten is fellelhető leírások, melynek többsége, szellemi munkájának eredménye.

 

Üzleti filozófiánk:

Magyarországon kizárólagos termesztési joggal bíró Trigonella Med Kft. energiát nem sajnálva mindent meg tesz annak érdekében, hogy a vásárlók a legjobb minőségben jussanak hozzá a görögszénából készült termékeihez.

 

Az oldal tetejére

 

 
     

Kezdőoldal | Rólunk | Görögszénáról | Felhasználás | Termékeink | Rendelés | Kapcsolat
© Trigonella Med Kft. 9200 Mosonmagyaróvár Kadocsa Gyula u. 25 Fax: +3696/213-929 E-mail: gorogszena@gmail.com Copyright ©